Mijn waarheidsrecepten voor Urban House Suriname : door Aline Dusabe

Graag wil ik de ervaring delen van hoe Urban House Suriname in zijn tweede jaar een steen(tje) probeerde bij te dragen aan Suriname. Met wat we leerden vanuit onze ervaringen effenen we mogelijk een deel van het pad voor alle jongeren die hun eigen organisatie starten en dit zowel in de sociale, culturele, artistieke als freelancers- sfeer.
Niet lang geleden ben ik begonnen met het schrijven van de verhalen van onze organisatie, het dagboek van Urban House Suriname. In deze teksten heb ik geprobeerd om de identiteit en ingrediënten van Urban House Suriname, zoals in een kookboek, te mengen, te proeven en te kruiden. Dit met als doel om de papillen te stimuleren voor nieuwe smaken. Het ontwikkelen van recepten die gebruikt kunnen worden voor in het geval van twijfel of
wanneer het gerecht mislukt om het nog eens te proberen.
Dit heeft geleid tot het Manifest van Urban House Suriname. Een leidraad om onze cuisine (keuken) beter te begrijpen en te delen met respect voor de terroir van Suriname. Vijf stappen die altijd bij het koken horen:

Urban House Suriname

Urban aromatic
Laat je inspireren door andere organisaties, maar zet ook je eigen pad uit en traceer je eigen weg! Gemakkelijk gezegd, maar net door de tijd te nemen om authentiek te zijn, bepaal je je eigen unieke smaakmakers.

Samensmelten
Samen zijn we sterk! Een vanzelfsprekende uitspraak maar dit is een belangrijke sleutel tot succes! Werken met een team of samenwerken met andere organisaties is niet makkelijk, maar het is net op het moment dat je je idee verdedigt en tegelijkertijd openstaat voor andere meningen dat je groeit als organisatie, en een stap vooruit zet.

Marineren
We zijn in de tijd van onmiddellijke voldoening: alles moet snel en onmiddelijk gebeuren maar het is nodig om de tijd nemen om te vallen en terug op te staan. Die tijd en ruimte voor herbronning geeft altijd goesting om nog meer uidagingen aan te gaan. De tijd die je ideeën nodig hebben om geimpregneerd te worden om een uitgesproken smaak te krijgen. Hemels!

Fermenteren
De chemie van stedelijke diversiteit is een natuurlijk proces waarbij de smaken zich vrij mengen. En dat proces begint met mengen, delen. Vanuit dit oogpunt is het mengen van verhalen en avontuur, cocreatie en publieke ruimte, de grootste kwaliteit voor het ontwikkelen van sociaal stedelijke projecten. Het is een mix niet alleen van goede ideeën of urgente vragen tijdens het ontmoeten, maar ook het accepteren van de verschillen, van wat iemand lekker vindt of niet!

Savoureren
Savoureer (geniet van) elke overwinning. De meeste tijd zal je je zorgen maken over problemen oplossen. Het maakt het gemakkelijker om een ​​beetje geluk te geven en te ontvangen en je overwinningen te delen en in de spotlights te zetten. (dus, ik kijk eens een evenement in Brussel en CHAMPAGNE).

Urban House Suriname